top of page
KOUCINK-AKADEMIE-logo500pix.jpg

Koučovací kompetence naživo

Cíl kurzu

Kurz pro kouče vytváří symbiozu technik a přístupu impra

s uvědomováním si svých koučovacích dovedností.

Vytváří také prostor vzájemně se podpořit v rozvoji koučováním přímo témat,

která impro provokuje. Je to posilování koučovacích kompetencí

a dovedností v praxi, uvědomování skrze zážitek, koučování a sebereflexi.

Pokud jste koučové, co se nikdy nezastaví v rozvoji, tak tohle je pecka.

Aplikovaná improvizace

Aplikovaná improvizace využívá principy, nástroje, metody, kompetence a postoje vytvořené v kontextu divadelní, hudební či taneční improvizace. Tyto principy, nástroje atd. pak využívá pro nedivadelní účely.

Účastníci workshopů aplikované improvizace jsou schopni využít tyto principy a nástroje v praxi, ve svých každodenních životech. Trénink aplikované improvizace pozitivně ovlivňuje osobnostní rozvoj, rozvoj týmů, kreativitu, inovaci a osobní spokojenost.

Spolupráce, Sebedůvěra, Tvořivost, Radost 

V atmosféře pozitivních nabídek roste v každém z účastníků chuť se přidat, přispět se svou troškou do mlýna. Strach, nedůvěra a úzkost jsou nahrazeny soustředěním, tvořivostí a smyslem pro spolupráci. Tento přístup umožňuje jednotlivcům I skupinám realizovat svůj tvůrčí potenciál a zvyšovat vlastní sebedůvěru.

Mnohé aktivity, cvičení a hry, které aplikovaná improvizace využívá, jsou připraveny tak, aby podporovaly schopnost jít do rizika, umožňovaly hravost a učily být přítomnými. Zatímco účastníci rozvíjí či nabourávají své stávající způsoby uvažování, záhy zjišťují, že se u toho i skvěle baví.

Koučovací kompetence naživo  | Koučink Akademie | AKADEMMIE Libchavy

Co má impro společného s koučinkem?

Radost, čistou mysl a partnerské směřování.

Na kurzu impra jsem se ocitla jako na zážitkovém kurzu, otevřena užít si radost a tvoření. A brzy mi došlo, že to je zážitkový kurz koučování. V každé situaci jsem zažívala, jak jsem schopna vnímat tady a reagovat na to, co partner v akci přináší.

Učili jsme se navazovat bez podsouvání svého příběhu. Během dne jsme byli schopni tvořivě pracovat s čímkoliv, co přijde bez zábran a bez svého scénáře. Impro posiluje postoj, že nic není chyba, vše může pokračovat, všichni jsme v pořádku, a když akceptuji to, co je, mám pořád možnosti, jak jít dál. Každá akce byla rychlé zrcadlo mé otevřenosti, bytí v přítomnosti a schopnosti být partnerem. Přímo v akci si testuji, zda přemýšlím, nebo poslouchám druhého a navazuji. Dlouho jsem se tak nesmála a zároveň se intenzivně učila. Simi zároveň vytváří tak bezpečný a radostný prostor, že každá vaše chyba je důvod křičet hurááá.

A s tím vším potenciálem impra jsme to se Simi daly dohromady a je to tady - specializovaný kurz zaměřený na rozvoj koučů a jejich koučovacích kompetencí.

Eva Mohauptová

Délka výcviku

1,5denní trénink koučovacích kompetencí metodami aplikované divadelní improvizace.

Termín

V nejbližší době neplánujeme tento trénink otevřít. Máte-li o něj zájem, prosím kontaktujte nás prostřednictvím formuláře níže.​

Lektoři

Simona Trávníčková

Eva Mohauptová, PCC

 

Kde

V prostorách AKADEMIE Libchavy v Horních Libchavách u Ústí nad Orlicí.

 

Ubytování

V rámci dvoudenních kurzů nabízíme ubytování přímo ve výcvikovém středisku - více informací zdeDoporučujeme včasnou rezervaci.

Cena

4 100 Kč + DPH (v ceně je zahrnuto jídlo a ubytování ve společných prostorách)

Mám zájem o trénink

Máte-li o kurz zájem, prosím kontaktujte nás přes formulář níže a do předmětu napište (Koučovací kompetence naživo).

bottom of page