
Pavlína Žďárková
„JÍME VŠICHNI, JEN ZÁLEŽÍ CO, KOLIK A KDY.“
Čemu se věnuji
Ve své práci zkoumám potraviny z různých pohledů. Od růstu a výroby až po úpravu na talíři. Snažím se odkrývat pravdy a mýty o potravinách. Stále nacházím nové cesty chutí, kulinářských úprav a kombinací všeho, co nám prochází žaludkem. Jsem obdivovatelkou klasických českých potravin a jídel, nad dovezenými přemýšlím, proč je do jídelníčku zařadit. Pro zdravého člověka žádné zákazy a příkazy do výživy nepatří. S extrémy ve výživě je to zrovna tak. Po letech praxe mi je jasné, že nejsou žádné zdravé a nezdravé potraviny, vždycky záleží, kolik čeho sníme. Zázračné pilule na hubnutí vážně neexistují. A mám jednu drogu, kterou vám ráda doporučím – hýbat se. Jídlo je radostí života, tak proč se trápit dietami.
Co společně můžeme dělat
-
Společně jednoduše poznat základní princip rozumného jídelníčku a umět ho sestavit.
-
Provedu vás divočinou potravin, porozumíte základním pojmům, naučíme se rozluštit obaly potravin.
-
Kantýny i rychlá občerstvení mohou nabízet rozumnou stravu – upravíme sortiment.
-
Firemní jídelna vaří příliš tradičně – navrhneme novější recepty.
-
Rodina se rozhodla pro úpravu stravovacích návyků - ráda vás tím provedu.
-
Hubneme a tloustneme – jak zastavit tento bludný kruh, aby úbytek byl trvalý.
-
Společně si vytvoříme jednoduchý oběd, večeři i svačinu.
-
Najdeme fyzické aktivity, které jsou pro každého vhodné.
Co je mým cílem?
Přispět k tomu, aby můj klient měl radost z jídla, nebál se zkoušet nové věci a poznal, co je prospěšné právě pro jeho tělo.
Kdo jsou moji klienti
Manažeři, firmy, rodiny, jednotlivci, školky.
Vzdělání
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Obor chemie a analýza potravin (1997) Každoročně absolvuji několik odborných kurzů.
Kdo jsem
Pavlína, spokojeně vdaná matka 3 dětí, aktivní sportovkyně a stepařka.
Objevila jsem se také v pořadu Sama doma, záznam pořadu může shlédnout ZDE.